Wat zouden we zijn zonder de sportwerkers?

Goede vraag! Dankzij het harde werk van de medewerkers van Sportwerk Vlaanderen kregen 13.850 leerlingen (3e-4e leerjaar) in het schooljaar 2021-2022 een persoonlijke sportoriëntatie via SportKompas.

Sportwerk staat in voor SportKompas I DO op school. Dat zijn 12 beweegoefeningen die de vaardigheden van elk kind meten op vlak van kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie en evenwicht. Het Sportwerk team gaat langs bij de scholen en zet de leerlingen aan om de testjes zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij letten ze goed op de uitvoering en geven ze de correcte scores in via de app. Alle Sportwerkers zijn opgeleid om de SportKompas testjes af te nemen, wat de kwaliteit verhoogt van de sportoriëntatie. Ze begeleiden de leerkrachten ook bij het afnemen van SportKompas I LIKE en I AM bij hun leerlingen. Dat gebeurt gewoonlijk klassikaal op de computer of op tablets.

Ondertussen is er al een grote groep opgebouwd van Sportwerkers die regelmatig de testjes afnemen waardoor de betrouwbaarheid echt kan gegarandeerd worden. Alle sportwerkers zijn ook gediplomeerde en kwalitatieve professionals. Voel je je aangesproken en heb je zin om zelf als Sportwerker aan de slag te gaan op sportdagen en SportKompas testdagen? Neem hier dan zeker een kijkje!

Enkele mensen in het bijzonder zijn verantwoordelijk voor het voorzien van voldoende Sportwerkers ter plaatse: Lukas Van Assche, Katrien Outtier, Nele Van Rossem. Sinds kort hebben Sanne Waumans en Jana Vandesype het team ook vervoegd.

Sportwerk staat voor kwaliteit en gediplomeerde/gecertificeerde medewerkers. Ze geloven er sterk in dat professionele lesgevers zorgen voor buitengewone belevenissen. En daar gaan ze helemaal voor bij de SportKompas testafnames!

Naast het afnemen van de testen zelf, wordt ook het voorbereidend werk voor SportKompas I DO uitgevoerd door Sportwerk. Dat omvat onder andere het klaarzetten van het digitaal platform (sessies I LIKE, I DO en I AM aanmaken), de sessies bezorgen aan de betrokken personen en lesgevers, communicatie naar de lesgevers en scholen toe.

Veel dank aan het team van Sportwerk Vlaanderen, alle testleiders, de administratieve verantwoordelijken en de mensen die het voorbereidend werk doen, voor hun onophoudelijk enthousiasme en fantastische werk. Wij hopen onze samenwerking nog vele jaren te mogen verderzetten!

Verder staat Sport Vlaanderen in voor de promotie, planning en administratie van SportKompas. Ine Esch, Marie-Christina Torfs en Nancy Van Lierde zijn de medewerkers bij Sport Vlaanderen die het SportKompas project leiden en ondersteunen. Het is een fijne samenwerking waarbij we allen kunnen streven naar ons gemeenschappelijk doel om kinderen aan te zetten tot (meer) beweging en vooral om hen het plezier van bewegen te laten beleven. Wat hebben we geluk met dit gemotiveerde team!

Heb je interesse om SportKompas te organiseren? Contacteer dan sportkompas@sport.vlaanderen of neem een kijkje op de website.