En zwoegen en zweten hebben we gedaan op onze teamdag, maar op de leukst mogelijke manier: door samen te 'suppen' op de wateren doorheen de binnenstad van Gent.

We hebben het meerdere malen moeten uitstellen, maar eindelijk zijn we erin geslaagd om een teamactiviteit te organiseren! Wat deed het deugd om nog eens een luchtig babbeltje te slaan met collega's, wat stoom af te blazen en elkaar beter te leren kennen. En dat laatste was ook écht nodig, aangezien het SportaMundi team sinds de start van de pandemie 3 collega's rijker is geworden: Ansfried en Ben begonnen tussen twee coronagolven in, en Merel in volle lockdown. Het heeft dus een tijdje geduurd voordat iedereen onze nieuwe collega's in persoon had ontmoet. En wat is een betere manier om te bonden dan samen sporten?! Sport brengt mensen dichter bij elkaar, dat wist onze oprichter Bruno ook.

SportaMundi onder de loep

Een dag waarop iedereen bij elkaar is, en eens niét in een digitale omgeving; dat zijn momenten om te koesteren én te gebruiken om onze creativiteit de vrije loop te laten. Daarom stond in de voormiddag een branding workshop op het programma, geleid door onze graphic designer Merel. De leuke vergaderzaal in CUP, de sportiefste bar van Gent, zorgde voor de perfecte omgeving om onze creatieve geesten te stimuleren.

Aan de hand van de Three hour brand sprint en een grote berg post-its daagde Merel ons uit om eens dieper na te denken over onze visie, doelgroep, waarden, uitstraling, concurrentie... Met als doel om onze SportaMundi brand om te zetten van iets abstracts naar iets concreets, en zo een stevige basis te vormen voor toekomstige beslissingen (over visuals, communicatie, identiteit, enz.). Een SportaMundi gebruiksaanwijzing dus!

Van CUP naar SUP

Na al die mentale inspanning was een lekkere lunch bij CUP meer dan welkom, om daarna over te gaan naar SUP. We trotseerden de Gentse binnenwateren met onze Stand Up Paddling begeleider van SUP Ghent. Een geweldige ervaring om Gent op deze manier te ontdekken! Iedereen is mooi droog gebleven, enkel onze collega Ben kon het niet laten om eens het water in te duiken.

Onze kantoorburen van Hylyght hebben zich ook gewaagd aan deze leuke sportnamiddag. Hylyght bestaat uit een team van 6 getalenteerde mensen die samen met SportaMundi bouwen aan een digitaal platform dat geschikt is voor verschillende partijen. SportaMundi focust daarbij op sportoriëntatie en op het aanzetten tot meer bewegen i.s.m. non-profit organisaties binnen het ecosysteem sport, onderzoek en onderwijs. Hylyght legt de nadruk op talentidentificatie in sport; met federaties, sportclubs, kinesisten, ziekenhuizen en andere medische instellingen als doelgroep.

Afsluiten in stijl

Van watersporten krijg je al eens honger. HAL 16 in Dok Noord kon een tafel voorzien voor 13 personen waar we héél lekker gegeten en gedronken hebben. De perfecte afsluiter van een heerlijke teambuilding! Wij genieten nog na dankzij de foto's doorheen de dag getrokken werden. Geniet gerust met ons mee!

Special thanks aan Bruno voor deze fantastische dag!