STRN (oftewel Sports Tech Research Network) introduceerden we al in een vorige blogpost. Het netwerk werd door SportaMundi-collega Kristof opgericht in juni 2020, en blaast deze maand dus twee kaarsjes uit!

In twee jaar tijd groeide STRN enorm. Er werd onder andere een nieuwe website gelanceerd waarmee je een membership kan aanvragen, en er vonden verschillende digitale activiteiten plaats voor members en non-members, zoals Webinars, Masterclasses en een online networking event. Ondertussen telt het netwerk al meer dan 150 leden, en is het toe aan een volgende milestone: STRN’s eerste grote fysieke event.

Op 14 en 15 september vindt namelijk de allereerste Sports Tech Research & Innovation Summit plaats. Het event zal doorgaan in WATT The Firms in Gent (de thuisbasis van SportaMundi!).

Met de Summit wil STRN “een exclusieve groep van open-minded academici, wetenschappelijk gedreven professionals uit de bedrijfswereld, en ervaren practici” samenbrengen. Hun doel? Bruggen slaan in het globale ecosysteem, met de nadruk op translationele aspecten in sportwetenschap en sporttechnologie voor gezondheids- en prestatiegerelateerde doeleinden.

De twee dagen zullen gevuld zijn met panel gesprekken, inspirerende keynotes, interactieve breakout sessions en verschillende social activities, met als kers op de taart het VIP-dinner op de laatste avond. Het volledige programma kan je raadplegen op de website, samen met een overzicht van alle sprekers, een pagina met praktische info en uiteraard tickets.

Kristof en Elise zijn hard aan het werk om van de Sports Tech Research & Innovation Summit een geweldige eerste editie te maken. Kan je er zelf niet bij zijn? Dan lees je het verslag hier.

Wordt vervolgd in september!